14/06/2024


Information gällande ingrediensen perfluorononyl dimethicone

Vi försäkrar våra kunder om att inga produkter i vårt nuvarande sortiment innehåller perfluorononyl dimethicone.

Tidigare i år granskade Kemikalieinspektionen CAIAs produkter som en del i ett EU-gemensamt tillsynsprojekt. Slutsatsen av inspektionen var att CAIA Duo Eye Pencil innehöll perfluorononyl dimethicone, en ingrediens som under 2023 lades till på begränsningsbilagan i EU-förordningen REACH som reglerar kosmetiska produkters miljösäkerhet.

Historiskt sett har totalt två av CAIAs produkter innehållit perfluorononyl dimethicone: CAIA Duo Eye Pencil, som utgått ur vårt sortiment, samt CAIA Pencil Eyeliner. CAIA Pencil Eyeliners formula har uppdaterats och innehåller inte längre perfluorononyl dimethicone.

CAIA har inte instruerats av berörda myndigheter att återkalla någon av ovanstående produkter med anledning av uppdateringen av begränsningsbilagan i EU-förordningen REACH.

Det fanns inget förbud mot ingrediensen när produkterna tillverkades och CAIAs produktion har alltid skett enligt EU:s kosmetikalagstiftning.

På CAIA agerade vi inte snabbt nog på att ingrediensen lagts till på begränsningsbilagan och produkterna borde direkt ha tagits ur sortimentet. Vi ber våra kunder om ursäkt för detta. Vi har skärpt våra processer för att detta inte ska kunna hända igen.

Den som har frågor eller önskar återköp av CAIA Duo Eye Pencil eller CAIA Pencil Eyeliner är välkommen att kontakta oss på info@caiacosmetics.com


FAQ

Q: Vad ska jag göra om jag har en CAIA Duo Eye Pencil eller CAIA Pencil Eyeliner som innehåller perfluorononyl dimethicone?

A: CAIA har inte fått direktiv av berörda myndigheter att återkalla någon av produkterna. Däremot hjälper vi självklart gärna till med full återbetalning för produkten, alternativt ersättningsprodukt. Du är välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper de till med antingen en full återbetalning för produkten eller en ersättningsprodukt.


Q: Säljer ni fortfarande produkter med perfluorononyl dimethicone?

A: Nej, all produktion sker enligt EU:s kosmetikalagstiftning och inga produkter i vårt nuvarande sortiment innehåller perfluorononyl dimethicone.

Q: Vilka av era produkter innehöll perfluorononyl dimethicone?

A: Inga produkter i vårt nuvarande sortiment innehåller perfluorononyl dimethicone. CAIA Duo Eye Pencil och en tidigare formula av CAIA Pencil Eyeliner innehöll perfluorononyl dimethicone.

CAIA Cosmetics

Mina sidor

Glömt lösenordet?

Du har inte lagt några varor i varukorgen. Fortsätt handla