Karolina Griciute

CAIA QUEENS

KAROLINA GRICIUTE

KAROLINA GRICIUTE

Karolina Griciute kommer från Ålesund i Norge och är självlärd inom makeup. Med sina 590K följare på Instagram och 200K prenumeranter på Youtube är hon idag en av Nordens största förebilder inom skönhet.

Karolina är en stor begåvning och hennes looks inspirerar dagligen tusentals makeup-älskare. Hon skapar alltifrån enklare naturliga looks till otroligt avancerade kreationer när hon guidar sina följare genom skönhetsdjungeln. Vi älskar att botanisera i Karolinas Instagram-flöde och att låta oss förföras av hennes kvalitativa videor på Youtube.

Vi tycker detta är en grymt inspirerande tjej som vi ser upp till och är därför extremt glada och stolta över att presentera vår nästa CAIA Queen – Karolina Griciute!

 

Hej Karolina! Kan du berätta lite kort om dig själv och ditt skönhetsintresse?

Hej hej! Jag är 23 år, bor i Ålesund, Norge, tillsammans med min sambo Aleksander och vår lilla hund Bailly. Jag kan faktiskt inte säga att jag alltid har varit intresserad av smink, utan jag började att sminka mig ganska sent. Det stora intresset för makeup kom plötsligt för några år sedan. Jag förstod att det är så otroligt mycket man kan göra med smink och hur kreativt det faktiskt kan vara.

Var hittar du inspiration till alla looks och videor du gör?

Jag får väldigt mycket inspiration från naturen. Alla färger och blommor som skapats naturligt är så fascinerande. Jag får också mycket inspiration från filmer!
 

Du har den fantastiska möjligheten att få arbeta med din stora passion – vad är roligast i ditt arbete?

Åh, det är så mycket! Det bästa måste vara att få hålla på med det jag älskar, men såklart också möjligheten att få vara kreativ och att få omvandla mina idéer till verklighet.

Vad jobbar du med just nu? Har du något spännande som du vill dela med dig av till alla CAIAs där ute? 

Jag har redan börjat planera för Halloween och i år ska jag verkligen utmana mig själv. Halloween är ju den enda månaden då man kan vara hur crazy man vill med utklädnad och smink, så det kommer att bli så kul!

 
Vilka är dina tre absolut bästa makeup-tips?

Tips nummer 1! Bry dig inte om vad andra tänker, sminka dig precis som DU vill. Om du vill ha knallröda läppar och sotade ögon varje dag – go for it! Vill du endast ha mascara och läppglans – go for it! Det finns inga regler och det älskar jag.

Jag älskar också att blanda i serum i foundation. Då har du plötsligt en superfin och inte minst en vårdande foundation.

Något som jag också tycker om är att använda rougen som jag har lagt på kinderna även på ögonen. Det ger så fin harmoni i looken och man blir väldigt söt.

 
Nämn tre produkter som du inte kan leva utan.

Färgad dagkräm, bronzer och ögonbrynsgel! Jag älskar den naturliga looken till vardags och dessa tre produkter måste jag alltid ha tillgång till. Tack vare bronzern kan jag, även under de mest gråa vinterdagarna, ha ”the sunkissed glow”.

2016 gjorde du en video ”Am I pretty now?” som uppmärksammades i bland annat ”Daily News” – berätta lite om den videon.

Det var en väldigt spontan video som jag gjorde på cirka 30 minuter. Det var under den tiden då det var mycket snack om fillers och plastikkirurgi. Jag såg så otroligt många unga tjejer som strävade efter samma utseende som kändisar och bloggare som hade spenderat tusentals kronor på sitt utseende och det gjorde mig så ledsen.

Så det var den känslan som resulterade i att jag gjorde videon. Jag ville uppmärksamma det hela och prova att nå ut till de tjejer som kände sig osäkra samt visa dem att de inte är ensamma.

Jag hade då, när jag la ut videon, runt 10k följare och dagen efter hade jag över 100k. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att jag skulle komma att nå ut till så många och att det var så många som kände sig pressade att se perfekta ut.

Har du några tips kring hur man vårdar sin inre skönhet?

Det är nog det äldsta tipset som finns men att ”vara mot andra såsom du själv vill att andra ska vara mot dig”.


Karolina har använt Bibbz Signature Eye Palette och lagt Mykonos som bas över hela ögonlocket. Därefter har hon lagt Santa Teresa och Tokyo i globlinjen. St. Barth har applicerats på ögonlockets mitt och Marrakech och Paris ytterst. Avslutningsvis adderas Ibiza under brynet och ögats innervrå. På läpparna har hon Liquid Lip - My Darling. Ultimate Brush Kit har använts till applicering av alla skuggor. 

Av CAIAs fyra Liquid Lipsticks, vilka är dina favoriter?

Mina favoriter är My Darling och Unique Angel. De är precis min typ av färger som passar ihop med allt!

Vilka skuggor ingår i din favoritlook med Bibbz Signature Eye Palette?

Jag är helt förälskad i St. Barth! Så otroligt fin färg och riktigt bra pigmentering.

För att göra en snygg vardagslook och den ultimata festlooken, vilka färger skulle du använda från paletten?

Till en vardags-look hade jag grundat med färgen Stockholm och därefter adderat London för extra glow. 

För en fest-look hade jag såklart använt min favorit St. Barth och även lite Marrakech för att addera djup till looken.

Slutligen, har du något du skulle du vilja säga till alla CAIAs?

Var bara dig själv och gör precis det du själv vill och önskar. Livet är för kort och det är bättre att ångra något man har gjort än att ångra något som man inte har gjort.

 

Tusen tack för pratstunden Karolina! Vi tycker du är en grym förebild och vi på CAIA Cosmetics önskar dig ett varmt fortsatt lycka till.

ARTIKEL 1 AV 1.1  | Visa alla 

Mina sidor

Glömt lösenordet?

Du har inte lagt några varor i varukorgen. Fortsätt handla