CAIA QUEENS

BIANCA INGROSSO

BIANCA INGROSSO

Under CAIA QUEENS kommer ni hitta intervjuer och reportage om intressanta kvinnor som vi ser upp till. Först ut har vi ingen mindre än en av CAIA:s grundare och Creative Director, Bianca Ingrosso.
Bianca, berätta om ditt nya varumärke CAIA Cosmetics!

– JA! CAIA är inte bara ett makeupvarumärke utan CAIA är även som en role model, en kvinnlig förebild som på många sätt blivit som en ledsagare för mig. Varje gång jag ställs inför ett beslut frågar jag mig vad CAIA skulle gjort om hon var i mitt ställe. Det kan röra sig om allt ifrån viktiga affärsbeslut till vilken smak hon skulle valt på en milkshake en helt vanlig torsdag. Jag har helt klart blivit totalt besatt av CAIA! Hon har blivit mitt alter ego.


Är CAIA en tjej som finns i verkligheten?

– Om hon skulle finnas så skulle jag verkligen vilja träffa henne haha! Hon är en sån tjej som jag vill festa hela natten med eller så hänger vi bara hemma och chillar med varandra. Vad man än gör med henne så har man skitkul. Vi skulle träna tillsammans och både garva och gråta ihop. Hon är en tjej som lyfter andra tjejer, hon är generös och spontan men samtidigt edgy. Hon är snäll och inbjudande. Hon är liksom en sån tjej som man kan vara ifrån i flera år men när man väl träffar henne igen så känns det som att man aldrig varit borta ifrån varandra. Hon är fruktansvärt smart men samtidigt helt crazy. Sjukt inspirerande helt enkelt!

Ända sedan du var liten har du hängt med din mamma på teatrar och konserter runt om i Sverige och har sedan dess fascinerats av makeup. Hur har det inspirerat dig?

–  Jag älskade att sitta och leka med mammas makeupartisters produkter och det var otroligt spännande för en liten tjej att få se hur människor förvandlades till prinsessor, träd eller Pippi Långstrump med hjälp av penslar och färg. Jag hjälpte till med allt ifrån att tvätta penslar till att locka peruker och jag kunde ägna timmar åt att städa på alla sminkbord. Jag började hjälpa mamma med hennes smink och hår när jag typ var 8 år eftersom hon ALLTID var sen haha.

Jag började själv använda smink ganska tidigt och kan, precis som när jag var yngre, spendera timmar framför spegeln vid mitt sminkbord där jag provar nya produkter och looker. Jag älskar det! Och jag har gärna några av mina favorit-youtubers; Nikki Tutorilas, Jaclyn Hill, Jeffery Star eller Desi Perkins på i bakgrunden som inspiration.

Vad är det du gillar så mycket med smink?

– Det kanske faktiskt inte är så många som vet hur pass galen jag är i smink. Att det på riktigt är min absolut största passion i livet och det har alltid varit min största dröm att få skapa ett sminkvarumärke helt på mitt eget vis. Jag älskar inte bara att skapa utan fascineras även av produkternas funktioner, mystiken kring olika varumärken och produkternas design. Det är en värld som aldrig tar slut!

Var får du din inspiration från?

– Jag har alltid funnit starka och självständiga kvinnor oerhört inspirerande och jag har haft tur att växa upp med starka kvinnor runt omkring mig. Alla kreativa människor; makeupartister, dansare, koreografer, producenter, mammas vänner, ingifta svägerskor, mina bröders tjejkompisar och deras flickvänner som funnits i mitt liv. Mina tjejkompisar också såklart, mina vänner som alltid har funnits vid min sida när livets bergochdalbana rusat både uppåt och nedåt men den som genom mitt liv alltid varit och fortfarande är min största inspirationskälla, den som alltid funnits vid min sida även vid de tillfällena jag inte förtjänat det och den som alltid älskat mig villkorslöst är min kära mamma.
CAIA kommer helt enkelt ifrån det som inspirerat och inspirerar mig i mitt liv!

Även om du är en stor del av CAIA så är du inte ensam. Tillsammans med tre partners äger du bolaget Beauty Icons AB som står bakom det nya makeupmärket. Berätta vilka det är?

– Jag har haft turen att teama upp med grymma partners, Jesper och Mikael, som jobbat med produktion och varumärkesbyggande inom skönhetsbranschen i över 15 år och även min manager Vanessa Lindblad är med på resan.

Hur ser din roll ut på CAIA?

– Jag är Creative Director och vi jobbar med världens främsta tillverkare av färgad kosmetik. De fabriker som tillverkar CAIA tillverkar de flesta av de mest exklusiva makeup-varumärken som säljs på de finaste varuhusen runt om i världen. Jag har last saying vad gäller allt från vilka nya produkter vi ska ta fram till vilken design dessa ska ha. Jag är helt enkelt bossen!

Vad är det som gör CAIA så fantastiskt?

– CAIA står för en outstanding kvalitet och vi kompromissar aldrig! Mina partners och jag är helt överens om att leverera helt fantastiska produkter och upplevelser till våra kunder. Jag lovar er att när ni köper produkter från CAIA så får ni inte bara det bästa marknaden har att erbjuda. Ni får även en del av våra själar och hjärtan!


Tack för pratstunden Bianca.

ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla 

Mina sidor

Glömt lösenordet?

Du har inte lagt några varor i varukorgen. Fortsätt handla